Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2014 03:36 - В меката на капитала - Превантивно 15 уволнени за некадърност и нанесли поражения за 2 милиарда долара в автомобилен концерн
Автор: avekuku Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
1



    Американският концерн General Motors уволни един от вицепрезидентите си и още 15 високопоставени мениджъри заради отзива на повече от 2.6 млн. автомобила през тази година, съобщава Ройтерс. 
    Според информацията в концерна са знаели от 10 години за проблемите със запалването, които водят до блокиране на въздушните възглавници, но не се взели мерки. Повредата доведе до смъртни случаи, които според данните на GM са 13 на брой, но разследващите твърдят, че става дума за 74 жертви.  Проведеното разследване доказва, че първите сведения за повредата са били получени още през 2004 г., но въпреки това в GM не са предприели нищо.
   Новият шеф на концерна Мери Бара уволни 15 топ-мениджъри, които са проявили некомпетентност, но отказа да разкрие имената и длъжностите, които са заемали.  Ройтерс обаче успя да се добере имената на част от освободените. Сред тях е вицепрезидентът на GM Майкъл Робинсън, който отговаря на екологичността на автомобилите, генералният директор по безопасността Гай Кент и директорът по изследванията и технологиите за безопасност Кармен Бенавидес. 
   До момента сервизната акция струва на GM над 1.7 млрд. долара. Освен това предстои представители на концерна да бъдат изслушани от Конгреса на САЩ. Разследването срещу автомобилния производител продължава, като вече са заведени и няколко дела. Заради последното концернът създаде специален фонд за изплащане на компенсации на пострадали при катастрофи с дефектни автомобили на GM.  Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg По публикацията работи: Диян Пенев  Прочети още на: http://www.dnes.bg/cars/2014/06/09/uvolneniia-v-gm-zaradi-mashtabnata-servizna-akciia.228370?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=footer Американският концерн General Motors уволни един от вицепрезидентите си и още 15 високопоставени мениджъри заради отзива на повече от 2.6 млн. автомобила през тази година, съобщава Ройтерс.

Според информацията в концерна са знаели от 10 години за проблемите със запалването, които водят до блокиране на въздушните възглавници, но не се взели мерки. Повредата доведе до смъртни случаи, които според данните на GM са 13 на брой, но разследващите твърдят, че става дума за 74 жертви.

Проведеното разследване доказва, че първите сведения за повредата са били получени още през 2004 г., но въпреки това в GM не са предприели нищо. Новият шеф на концерна Мери Бара уволни 15 топ-мениджъри, които са проявили некомпетентност, но отказа да разкрие имената и длъжностите, които са заемали.

Ройтерс обаче успя да се добере имената на част от освободените. Сред тях е вицепрезидентът на GM Майкъл Робинсън, който отговаря на екологичността на автомобилите, генералният директор по безопасността Гай Кент и директорът по изследванията и технологиите за безопасност Кармен Бенавидес.

До момента сервизната акция струва на GM над 1.7 млрд. долара. Освен това предстои представители на концерна да бъдат изслушани от Конгреса на САЩ. Разследването срещу автомобилния производител продължава, като вече са заведени и няколко дела. Заради последното концернът създаде специален фонд за изплащане на компенсации на пострадали при катастрофи с дефектни автомобили на GM.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
По публикацията работи: Диян Пенев

Прочети още на: http://www.dnes.bg/cars/2014/06/09/uvolneniia-v-gm-zaradi-mashtabnata-servizna-akciia.228370?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=footer
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: avekuku
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 145298
Постинги: 73
Коментари: 125
Гласове: 295
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930