Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2016 02:04 - 18+.Голатa Маха, не е това, но подсеща за Сезона на Голямо нощно къпане на море.ЛОВ НА ПОКЕМОНИ ПО МОНОКИНИ.18+ La Maja Desnuda,Франсиско Гоя.18+
Автор: avekuku Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1217 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.08.2016 02:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  И замириса на море!  image
image

   ПОД ЗНАКА НА СОРОС, САТАНАТА И ГЛОБАЛИСТИТЕ. ИЛИ Т.НАР. ГЛОБАЛЕН СОРОСАТАНИЗЪМ
Светът вече е отвъд прага на мащабното изперкване. Насилие, пропаганда, манипулиране на факти в името на собствената кауза, откровени лъжи, объркване и несигурност. Светът е поставен под такъв стрес, че дори сме склонни да не виждаме проблеми, които се разиграват пред очите ни, защото ако ги видим, ще се окажем изведнъж безметежно въвлечени в тях. А на света му хлопа дъската. Стяга го шапката, бие му сачмата. Откача, откъдето и да го погледнеш. 

Психопати гърмят под път и над път

Глобално и мащабно. От ежедневните убийства в Близкия изток, през онова медийно и социално чудовище "Ислямска държава", реваншизма след опита за преврат в Турция, всички онези военни конфликти в Африка, за които най-вероятно няма и да чуем, и владенията на кокаиновите барони в Южна Америка, та стигнем до все по-честите нападения в богатите държави от Западна Европа, за които ИД бърза да поеме отговорност, и ежемесечните масови стрелби на някой окончателно откачил маниак в САЩ.

Не бива да подценяваме ефектът на доминото. С всяко следващо нападение, показно убийство, всеки даден пример, който получава огромен отзвук в медиите, задейства нови и нови нападатели. Това е като с децата, страдащи от аутизъм - видят ли, че дадено тяхно действие предизвиква внимание, те започват да го повтарят. Колкото повече внимание се обръща на тези публични убийства с кауза, толкова по-вероятно е други психари да си кажат, че искат същото внимание да падне и върху тях. А пък ако банда умопобъркани фанатици са обявили преди това, че ако умреш за каузата им, ще те издигнат в ранг на мъченик и светец, едва ли не, ефектът само се усилва. 

Искате ли рецепта как да си създадете свой терорист? Лесно е, особено в днешно време. Вземаме няколко отхвърлени от обществото малоумници, които искат да бъдат нещо повече, нахъсваме ги да възприемат, че светът е черно-бял и всички освен "нашите" са лоши, че ние имаме най-правилната идеология. Даваме им усещането, че са приети сред нас, че ще ги ценим или ще ги ценим много в отвъдния живот, но първо трябва да се докажат с нещо малко. И готово. За това време ще имаме фанатик, готов на всичко, само и само да се впише някъде. 

И когато тези фанатици се взривяват, стрелят безразборно по хора, газят, ръгат, убиват и мачкат, а медиите предават от мястото на събитието, хлопащата дъска се предава и на всички пред екраните. С усещането за страх, за нервно напрежение, което така или иначе е голямо заради всички онези новини, които ни казват, че на световната икономика ѝ предстоят нови удари, които ще оставят отново хиляди хора без работа. Страх и несигурност - двата ключа към избиването на сачмата. 

Манипулации и лудост

А когато пироните в главите ни се разхлабят и дъските започнат да хлопат под натиска на цялото това напрежение, ние ставаме много по-склонни да изоставим мисленето и да се доверим на първия, който ще ни каже, че има решение за всички проблеми, който ще ни каже това, което искаме да чуем. 

Ще ни приласкае, ще ни даде каже кой е виновен, ще обещае да върне нещата такива, каквито са били преди години, когато сме се чувствали по-спокойни. Ще ни успокои с това, че е нормално да ни е страх и да ни е нервно пред всички тези заплахи. Ще раздуе заплахите и ще каже как лесно само той може да ги реши. Само трябва да му дадем картбланш и да се откажем от това, това, това и това...

Откривате логическите дупки в посланията му? Нищо, за целта има 1000 теории на конспирацията, които ще ги запълнят и достатъчно имитации на медии, които да ни казват "истинската истина". Това, че тази "истина" е чиста проба скандал с примеси на изопачени факти е съвсем друг въпрос. За успокоение ще гледаме голата красавица на последната страница от вестника. Истинската информация е забравена някъде между другото, но пък и на кого му пука. Накрая всичко се завихря в един голям ураган от полуистини и манипулация на общественото мнение, след който вярваш, че си изключително информиран. Всички са доволни.

Интерпретацията на събитията е ключовото, а ние четем и попиваме глупости, които ни насаждат още страх, несигурност и суеверно отношение към всичко, което се случва, но ние не можем да си обясним. Важно е колелото да се върти, а страхът е перфектната смазка за това. Страхът и митовете. Често митове, подплатени с истина. Само дето днес на митовете им викаме слухове, а хората си умират за слухове. За малко пикантерийка. Защото освен хляб, трябват и зрелища, които да ни забавляват. 

Общество на повърхностното знание

Междувременно темите се появяват една през друга в общественото пространство, заменяйки се твърде бързо, за да влезем в дълбочина. А пък ние получаваме едно лъжливо усещане за масова информираност. Ставаме експерти по темата на деня - по тероризъм, по бокс, по правилно хранене и гурме кухня, по сигурност, външна и вътрешна политика. Важното е да следваме актуалния тренд. 

И така вегетираме като общество на повърхностния поглед и умното коментиране. Предъвкваме стари заучени фрази, наложени върху новата ситуация и даваме глас на тези, които ще ни представят новото меродавно мнение - все по-агресивно и все по-шумно, за да можем на свой ред да дообсъдим по между си целия този цирк и да се почувстваме знаещи, актуални и умни. Важно е да има къде да "хейтнем", да позлобеем малко. Поне до следващата тема.

И в крайна сметка се получава едно гневно, ядосано, нервно общество, докарано до ръба на истерията. Каша от половинчати идеи, непълна и изопачена информация, страх и много гняв. Всички съставки за едно полудяло общество, на което тепърва ще му изгърмят бушоните. 
http://bulevard.bg/news/a-pak-svetat-totalno-izperka-14386.html

"Голата маха" (La Maja Desnuda), която Франсиско Гоя рисувана в края на XVIII в., остава в историята като първата живописна творба в западноевропейското изкуство, изобразила голо женско тяло в естествен ръст...
  По онова време католическата църква забранявала показването на актови картини, затова испанският художник не можел да изложи както тази, така и облечената й версия La maja vestida. И двете днес се съхраняват в музея "Прадо" в Мадрид.

image

"


image
image




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: avekuku
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 145312
Постинги: 73
Коментари: 125
Гласове: 295
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930